Ana Sayfa Genel, Yaşam 13 Ağustos 2021

Tarih eser kaçakçısına şok baskın 

Bahri Karataş (KHA)

İzmir İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir’in Ödemiş İlçesinde evde ve arazide sakladığı 164 tarihi eseri satmaya çalışan 1 kişiyi suçüstü yakaladı.

KOM Şube Müdürlüğü ve Ödemis İlçe Jandarma ekipleri, merkez Atatürk ve Birgi Mahallesinde tarihi eser ticareti yapılacağı istihbaratını aldı.

Alıcı kılığına giren ekipler, tarihi eserleri satmaya çalışan şüpheli G.T.’ yi suçüstü yakaladı. Ekipler, şüphelinin Atatürk Mahallesindeki evinde ve Birgi Mahallesi’nde bulunan arazi içerisinde arama yaptı.Yapılan aramada Osmanlı, Roma ve İslami Döneme ait olduğu değerlendirilen, 64 sikke, 99 adet obje (mühür,yüzük,bos kovan, ve mızrak ucu), 1 adet haç (metal ve üzeri mühürlü olup 1 metre uzunluğunda) olmak üzere toplam 164 parça tarihi eser ve 3 metal dedektörü ele geçirdi.

Ele geçirilen tarihi eserler Ödemiş Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, şüpheli G.T’nin adli işlemleri devam ediyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster