Ana Sayfa Genel 8 Kasım 2021

Urla Meydan Projesi için imar değişikliğine red! Özbadur ve Bükülmez’den açıklamalar!

Urla Belediyesi tarafından yapılması planlanan meydan projesi için uygulanması istenilen imar değişikliği hakkında komisyondan red kararı çıkarak İzmir Büyükşehir Meclisi'ne gönderildi.

Urla Belediyesi tarafından yapılması planlanan meydan projesi için uygulanması istenilen imar değişikliği hakkında komisyondan red kararı çıkarak İzmir Büyükşehir Meclisi’ne gönderildi.

Özel proje alanı vasfıyla gelen talebi kabul etmeyen İmar ve Bayındırlık Komisyonu kararı oy çokluğuyla aldı. Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Ortalama 70-80 milyon TL harcanması beklenen meydan projesinin, Büyükşehir tarafından reddedilmesi, projenin hem hukuk hem de teknik açıdan yeterli olmadığı gerekçesine dayanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Özbadur’un açıklamasının ardından AK Parti Urla Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi Barış Bükülmez de Urla Pencere Haber’e bir açıklama yaptı. Özbadur yaptığı açıklamanın tamamında, “Herkesin bildiği üzere Urla, Türkiye’nin en seçkin ve en değerli ilçelerinden biridir… Ne yazık ki, Urla yaklaşık iki yıldır kayyım tarafından yönetilmektedir…1. Kayyım kaymakam görevden alınıp,2. Kayyım kaymakam dönemi devam etmekte…Son günlerde, Urla Meydan Projesi (Belediye Başkan Vekili)kayyım tarafından yürürlüğe konulmuş, ancak İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi (komisyonda red) kararıyla geri dönmüştür… Kayyım önce sponsor,Sonra da belediye bütçesinden projeyi yapacağını ilan etti. Bilinmelidir ki, belediye bütçesi Urla halkının vergilerinden oluşmaktadır… Ortalama 70-80 milyon TL harcanması beklenen meydan projesinin, Büyükşehir tarafından reddedilmesi, projenin hem hukuk hem de teknik açıdan yeterli olmadığı gerekçesine dayanmaktadır…Bu arada, Urla halkına bilinçli şekilde,art niyetli algı operasyonu kapsamında dedikodular üretildiği gözlemlenmiştir…İzmir büyükşehir belediye başkanı sn. Tunç Soyer’in, Urla Belediyesi’nden gelen her işe red ile karşılık vereceğiz söylemi olmamıştır… Bu tam da siyasi rant malzemesine dönüşmüştür… Soyer, Urla halkının yararına olan her işi kabul, zararına olan her işi de geri göndeririz şeklinde konuya yaklaşmıştır… Bizler, Urla halkı, Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlar, Odalar, Dernekler, Büyükşehir olmak üzere, katılımcı ve doğru kararlar yönünde görüş birliği ile hareket etmek durumundayız… Yönetim ve yöneticilerin gidici, Urla’nın kalıcı olduğu gerçeğini kamuoyunun bilgisine sunuyoruz…Saygılarımızla CHP Urla İlçe Yönetimi Urla Belediye Meclis Üyeleri” ifadelerine yer verildi.

AK Parti İzmir Büyük Belediye Meclis Üyesi, İnşaat Mühendisi Barış Bükülmez de Urla Pencere Haber’e yaptığı açıklamada “Bu 1200 m2 yapı 5600 m2 parsel üzerine inşa edilmekte, yeşilin arttırıldığı Urlalıların nefes alabileceği bir alan yaratılmaktadır. Urla merkezinde böyle bir alan daha bulunmamaktadır. Plan değişikliğinin getireceği en büyük faydalardan bir diğeri otopark sorununa çözüm üretecek olmasıdır” diyerek karara tepki gösterdi. Bükülmez açıklamasının tamamında “1292 ada 1 parsel 1742 m2 büyüklüğündedir ve parselde 2200 m2 Riskli bina olarak tescilli yapı bulunmakta olup yaklaşık %80’inin mülkiyeti Urla Belediyesi’ne aittir. 1293 ada 1 parsel 655 m2 büyüklüğündedir ve parselde zeminde Migros (eski Tansaş), 1. Katında URİT’in kullanımındaki salon bulunmakta olup toplam yapı alanı yaklaşık 1000 m2’dir. 154 ada 80 parsel 43 m2 büyüklüğünde olup otopark olarak kullanılmakta, 1293 ada 5 parsel 2248 m2 büyüklüğünde olup bu parselde derme çatma umumi tuvalet, Belediyeye ait birkaç yapı bulunmakta olup otopark olarak kullanılmaktadır. Görüldüğü üzere hâlihazırda plan değişikliği talep edilen 5600 m2 alanda yaklaşık 3200 m2 (zemin ve 1. Kat toplamı) yapı bulunmakta olup yapıların neredeyse tamamı riskli yapılardır ve bu yapıların bir kısmında esnafımız ticaretine devam etmektedir. İmar planı değişikliği yapılmadan sadece 1292 ada 1 parselde mevcut binaların yıkılması ve MERİ planlara uygun yapı yapılması durumunda 1742 m2 parselde 2400 m2 lik yapı yapılabilmektedir.Plan değişikliği teklifi ile yapılacak zemin ve 1. Kat yapı toplam inşaat alanı 1200 m2 olmakta, hem mevcut riskli yapılar yıkılmakta, Urla dokusuna haiz yeni yapılar inşa edilmekte hem de inşaat alanı düşürülmektedir. Ayrıca Bu 1200 m2 yapı 5600 m2 parsel üzerine inşa edilmekte, yeşilin arttırıldığı Urlalıların nefes alabileceği bir alan yaratılmaktadır. Urla merkezinde böyle bir alan daha bulunmamaktadır. Plan değişikliğinin getireceği en büyük faydalardan bir diğeri otopark sorununa çözüm üretecek olmasıdır. Plan değişikliğinin kabul edilmesi ile bodrum katta 220 araçlık otopark üretilecektir. Parsellerin konumu göz önünü alındığında yapılması planlanan yapı ile sadece otopark sorununa çözüm üretilmeyecek ayrıca merkezde oluşan trafik sorunu da ortadan kaldırılacaktır” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster