Ana Sayfa Ekonomi, Yerel Yönetimler 29 Haziran 2022

Urla’da ‘karakılçık’ bayramı…

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği tohum desteğinden yararlanarak tarlalarını karakılçık buğdayına açan üreticiler, şimdi de ürünlerinin kilosunu 14 liradan satacak olmanın mutluluğunu yaşıyor. Urla’nın Bademler, Barbaros ve Ovacık köylerinde toplam 157 dönem alanda 3140 kg karakılçık buğdayı eken üreticiler, hasat zamanına mutlu girdi. Çünkü önümüzdeki Cuma ve Cumartesi günleri (30 Haziran-1Temmuz) İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İztarım’a mahsullerini hükümetin belirlediği rakamın iki katına satabilecekler.Alım garantili sözleşmeli üretim modeli uyarınca üreticiye dekar başına 20 kg tohum veren İztarım, verdiği tohumun iki katını, yani 40 kilogramlık bölümünü yeniden üreticiyi destekleyebilmek için zorunlu olarak geri alacak.

Üzerindeki miktarı satıp satmamak ise üreticinin isteğine bağlı. Sözleşmeli üreticiler Bademler Futbol Sahası’nda yapılacak alımlara kadar ürününü hazır etmek için canla başla çalışmalarını tamamlarken, İztarım ise alımların ardından mahsülleri selekte edip tohumluk ve unluk olarak ayırma işlemlerine geçecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Urla’da Kumarcılara Baskın

Urla’da Kumarcılara Baskın

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster