Ana Sayfa Genel, Yaşam 13 Ekim 2022

Urla Tarihi Arasta ve Malgaca Esnaf Derneği Kuruldu! Renkli kuruluş toplantısı…

Urla Arasta ve Malgaca Pazarı’nın tarihi yapısını ve kültürünü yaşatmak ve geliştirmek adına Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası öncülüğünde bölge esnafının katılımıyla Urla Tarihi Arasta ve Malgaca Esnaf Derneği kuruldu. Dernek, Tarihi Çarşılar Federasyonu’na katılarak bir çok kültürel çalışmaya da öncülük yapacak.
12 Ekim 2022 Çarşamba günü gerçekleşen kuruluş toplantısını bando takımı renklendirdi. Derneğin ilk üyeleri uzun yıllardır bölgede esnaflık yapan Mehmet Törk, Halil Mesut Kıpkıp ve Arzu Çelik olurken derneğin kurucu başkanı Kemal Dabak oldu.
Derneğin kuruluş toplantısına Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan ve yönetimi, Tarihi Çarşılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Ceylan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yarımada Şube Başkanı Yener Kırmızı, Urla Kent Konseyi Başkanı Hadi Başman, Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, Urla Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmet Erak, Urla Gönüllüleri, bölge esnafı ve vatandaşlar katıldı.
Aydınhan “Bu dernek çatısı altında Urla esnafının çok güzel çalışmalara imza atacağına eminiz”
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan “Yaklaşık 2-3 aydır gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde bugün derneğimizin kuruluş aşaması tamamlanmıştır. Bu dernek çatısı altında Urla esnafının çok güzel çalışmalara imza atacağına eminiz. Derneğimiz, Tarihi Çarşılar Federasyonu’na katılarak, çarşımızın restorasyon ve kültürel aktiviteler gibi bir çok konuda çalışmalar ortaya koyacak. Özellikle bu dönemde verdiği destekten dolayı Tarihi Çarşılar Birliği Federasyon Başkanımız Sayın Muhsin Yıldırım’a ve Başkan Yardımcısı Sayın Hasan Ceylan’a çok teşekkür ederiz” dedi.
Yapılan çalışmanın değerinin çok önemli olduğunu belirten Urla Kent Konseyi Başkanı Hadi Başman “Arasta ve Malgaca, tarih boyunca ticaretin en önemli yeri olmuştur. Bugün de bu konumunu devam ettirebilmesi adına böyle bir çalışmanın yapılması çok önemli. Emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerine yer verdi. Kurucu başkan Dabak’ta derneğin esnaf ve sanatkârlara hayırlı olmasını diledi.
Urla’yı gururlandıran sporculara teşekkür belgesi sunuldu
Geçtiğimiz Eylül ayında İsviçre’de düzenlenen IQ FOIL Gençler ve Küçükler Dünya Şampiyonası’nda Urla Deniz Kulübü adına katılan ve U 15 Erkeklerde dünya şampiyonu olan Artun Şenol’a ve sporcuları yetiştiren Tuğrul Albayraksaran’a teşekkür belgesi takdim edildi.
Toplantının ardından, Malgaca Pazarı’nda canlı müzik dinletisi yapıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster